Novice

... 3, 2, 1 ZDAJ! POLJANSKA 7 - 14

Objavil/a: mcerar, 20.02.2015 | komentiraj
foto 2

Projekt »Poljanska 7–14« je rezultat sodelovanja dveh nosilcev socialnopodjetniških dejavnosti, Gostilne dela ter Posredovalnice rabljenih predmetov Stara roba, nova raba, dveh sosedov na Poljanski cesti. Gostilna dela je prva gostilna v Sloveniji, kjer je izbrane predmete, iz katerih jeste, pijete ali so namenjeni dekoraciji prostora ter kratkočasenju, mogoče tudi kupiti.

   V tujini je delovanje tovrstnih »lokalov« razširjeno in uspešno, znani so pod imenom recycle pub. V Gostilni dela lahko po novem pijete kavo iz porcelanastih kavnih kompletov, jeste sladice iz »retro« skodelic, med čakanjem na kosilo igrate družabne igre ali listate po zbirki knjig, vse to pa lahko tudi kupite. Tako predmeti iz posredovalnice dobijo še drug pridih, novo vrednost, saj so postavljeni v nov, estetsko lepo urejen prostor in je mogoče njihovo rabo pred morebitnim nakupom tudi preizkusiti. V Gostilno dela pa smo s tem vnesli malo nostalgije in delček dobrih starih časov, ko se nam še ni tako mudilo.

   »Poljanska 7–14« je projekt sodelovanja in podpore, saj si bomo vsa sredstva od prodaje enakovredno razdelili in jih namenili izvajanju naših osnovnih dejavnosti. Z obiskom Gostilne dela tako zdaj hkrati podprete kar dva projekta skupnostne ekonomije, ki si prizadevata za zaposlovanje mladih brez poklicne izobrazbe in mladih invalidov ter brezdomnih ljudi.

 

 

foto 4foto 6foto 5

Novice