Novice

Delavnica izdelovanja dežnih plaščev

Objavil/a: mkozar, 17.04.2012 | komentiraj
Delavnica izdelovanja dežnih plaščev (foto: Špela Strelec)

Delavnica izdelovanja dežnih plaščev


Dan zunaj našega centra se je kopal v soncu in pomladi ter vabil na potep in komu bi na konec pameti padlo, da bi sploh pomislil na dež, pa vendar…

 

V petek, 30. marca 2012, smo v prostorih Dnevnega centra Kraljev ulice izvedli delavnico izdelovanja dežnih plaščev iz nakupovalnih vrečk. Ideja se je porodila trem študentkam, Tadeji Ozmec, Aniti Škrlec in Sari Ferčič, iz mariborske pedagoške fakultete. V povezavi s predmetom kiparstva in pod vodstvom mentorja Dušana Zidarja so si zamislile projekt, kako koristno ponovno uporabiti nakupovalne vrečke in iz njih narediti uporaben predmet.

 

Vsi se zavedamo problema onesnaževanja okolja in bombardiranja z različnimi reklamnimi napisi ter z veliko količino vrečk, ki jih ljudje po enkratni uporabi zavržejo. Zato so se odločile, da izpeljejo projekt, v katerem so plastične vrečke dobile nov in uporaben namen.

 

Za delavnico so pripravile velike formate spojenih vrečk, kar so dobile tako, da so jih polikale. Kroje so  udeleženci delavnice preprosto izrezali iz spojenih vrečk, prilagodili velikost in jih zlepili z vodoodpornim lepilnim trakom. Nato so izdelali še pas in dežni plašč je bil končan.

 

Komentarji

Ni komentarjev :(

Vpiši svoj komentar

Novice