Novice

Podpora ustvarjalni platformi INDE

Objavil/a: mkozar, 24.01.2017 | komentiraj
foto: arhiv INDE

Društvo Kralji ulice pozdravlja dejavnosti Ustvarjalne platforme INDE in v zadnjem času z neodobravanjem spremlja tendence po njenem ukinjanju s strani DUBT. UP INDE je eden izmed redkih dragocenih prostorov na primorskem, ki ni podrejen tržni logiki, ni usmerjen k ustvarjanju dobička ter razvija enakopravno podlago za sodelovalne in ustvarjalne odnose. Deluje od leta 2014 in od takrat z raznovrstnimi kulturnimi, socialnimi in izobraževalnimi programi (hrana za socialno ogrožene, zbiranje stvari za begunce, koncerti, okrogle mize, razstave, filmski večeri, plesne delavnice, delovno-sanacijske akcije …),  ki so množično obiskani, dokazuje, da je tak prostor še kako potreben. Vse dejavnosti so izvedene prostovoljno, neprofitno, z velikim osebnim angažmajem.

 

Uporabnice_ki INDE so prejeli obvestilo, da je potrebno zapuščene prostore nekdanjih invalidskih delavnic, zaradi čiščenja azbesta zapreti. V INDE se s čiščenjem seveda strinjajo, vendar ne pristajajo na izpraznitev že saniranih prostorov, kjer delujejo. Njihovi prostori, ki so jih tudi že sanirali, zasedajo le manjši del celotne površine objekta, odpadki pa so v drugem delu. Poleg skupnosti INDE je na širšem območju zapuščene tovarne poiskalo zatočišče več brezdomnih ljudi, z izpraznitvijo pa bi bilo ogroženo njihovo življenje v najbolj mrzlih dneh.

 

V Kraljih ulice se zavedamo pomembnosti delovanja samoniklih skupnosti, ki nastajajo na podlagi potreb lokalnega okolja, tudi tistih ljudi, ki jih današnji ekonomski sistem v brezkompromisnem sledenju finančnih koristi izrinja na rob družbe in golega preživetja. DUBT pozivamo h konstruktivnemu in sodelovalnemu iskanju rešitev, ki bo ugodna za ustvarjalke_ce platforme INDE in širšo skupnost, ki se vključuje v njihove dejavnosti.     

Novice

Novice