Novice

Zaposlitev prodajalca časopisa Kralji ulice

Objavil/a: gjacimovic, 27.06.2017 | komentiraj
Ines Jaušovec in Robert Mašić

Nemška organizacija BISS iz Munchna, ki že nekaj časa zaposluje svoje prodajalce cestnega časopisa, nam je ponudila zagonska sredstva, da tudi mi izpeljemo podoben projekt  v ovkiru našega društva v Sloveniji. Seveda smo izkoristili to priložnost, tako smo ponudili zaposltev dvema zainteresiranima prodajalcema. Žal, je donirana finančna pomoč omejena, zato smo bili primorani postaviti določene okvirje. Namreč delo je za polovični delovni čas za obdobje enega leta. Hkrati mora zaposleni prodajalec prodati mesečno vsaj 300 časopisov, kajti s tem si založi del plače, ki pa se mu povrne od prodaje časopisov. Do zdaj smo zaposlili enega prodajalca - Roberta Mašić, v kratkem pa bomo še drugega. Kandidate smo izbirali na podlagi njihovih izkušenj, dosedaj prodanih časopisov in onjihove sebne situacije.

 

Robert Mašić

 

V prihodnosti si želimo zbrati še več donatorskih sredstev, da bi lahko zaposlili še več ljudi. Na ta način bi mejo 300 časopisov lahko spustili nekoliko nižje, s tem pa bi prodajalcem, kot tudi nam, zelo olajšali delo.

 

Zaposlena prodajalca boste lahko prepoznali po drugačnih, rumenih izkaznicah. S kupovanjem časopisov od njih pa boste pripomogli k nadaljevanju tega projekta vključevanja in pomoči ljudem, ki so načeloma izključeni iz trga dela. 

 

 

 

 

Novice