Katalog izdelkov | Časopis | Kralji ulice
Ulica > Časopis > Katalog izdelkov

Katalog izdelkov

 

Poleg vsak mesec novega izvoda cestnega časopisa Kralji ulice, so vam na voljo tudi drugi brezčasni izdelki. Povprašajte za njih pri svojem uličnem prodajalcu ali prodajalki!

Knjiga Novi Svet

Novi svet je zbirka poezije in kratkih zgodb, ki jih je prispevalo 33 članic/ov društva in zunanjih sodelavk/cev. Gre za literarni eksperiment, v katerem so se sodelujoči ravnali po edinem vodilu: pišite o novem svetu. Nastal je zanimiv kolaž raznovrstnih pripovedi in pesmi.

 

 

 

 

 

 

 

Knjiga Tlakovanke

Zbirka ali kar »reciklirka« pesmi, aforizmov, šal, grafitov in nadoglasov je pravzaprav izbor »najžlahtnejših« vsebin iz prej omenjenih tematskih področij in sicer vključuje 76 številk časopisa Kralji ulice in je izšla koncem leta 2012. Poleg vsebine je privlačna tudi oprema na platnici knjige - grafit, izdelan prav v ta namen, katerega avtor je Ron.

Razprodano!

 

 

 

 

CD Ulične žvrgoljivosti

CD je pravzaprav rezultat dela udeležencev glasbenih delavnic in delavnic izdelovanja instrumentov pod vodstvom mentorja Iztoka Korena ter ob sodelovanju Andreja Fona in Sama Kutina (ki sta prispevala znanje iz oblikovanja neobičajnih glasbil). Uličarji so z njuno pomočjo skreirali vrsto nenavadnih zvočil in glasbil in jih domišljeno uporabili pri ustvarjanju vsebine. Nekatere skladbe so instrumentalne, ponekod pa glasba pomeni le spremljavo oziroma podlago poeziji. Avtorjev je mnogo, prav tako raznovrstnih pristopov k ustvarjanju, tako da bodo navdušenci eksperimentalne glasbe in ulične poezije zagotovo navdušeni. Grafična oprema CD-ja (ovitek in potisk CD-ja) je tudi rezultat dela ustvarjalnih- likovnih delavnic, ki delujejo v okviru Univerze pod zvezdami.

Razprodano!

Street Stripnik IV

stripnik IIIStreet Stripnik IV je četrti stripovski zvezek avtorja Nika Kneza, ki smo ga izdali po izjemnih ponatisih prvih treh zvezkov. Gre za serijo edinstvenih stripov, ki jih je izdelal Nik Knez, s katerim uspešno sodelujemo že od samega začetka. Njegove izvirne stvaritve objavljamo običajno v vsaki številki časopisa Kraljev ulice.

Razprodano!

 

 

 

 

DVD Socialno predoziranje

DVD Socialno predoziranjeDVD vsebuje gledališko predstavo Socialno predoziranje, ki jo je premierno gledališka skupina Kraljev ulice Pluribus unum februarja 2008 odigrala v KUD France Prešeren. Skoznjo boste lahko spoznali marsikateri delček iz težkega, tesnobnega, nevarnega, zanimivega in tudi veselega življenja brezdomcev.

Ni na voljo.

 

 

Knjigo Franja Frančiča Meseno spoznanje

Meseno spoznanjeZbirka erotičnih zgodb Meseno spoznanje Franja Frančiča pripovedujejo o srečanjih moškega protagonista z več ženskami. Gre za močne pripovedi, ki skozi ljubezen in erotiko iščejo stik s sočlovekom. Presenečenje vas čaka tudi na platnicah knjige, ki je likovno opremljena tako, da sliko lahko vidite, če jo le dobro pogledate. Ilustracija v knjigi pa je delo Nika Kneza.

Ni na voljo.

 

 

 

 

 

DVD-trojček

DVD trojčekDVD-trojček vsebuje tri posredno ali neposredno s področjem brezdomstva povezane video dokumente, ki na svojstven način upodabljajo življenje zunaj – življenje na ulici – in z njim povezane dejavnosti.
Film Žicar avtorja Saša Sedlačka je bil zasnovan na dejstvu, da je beračenje oziroma žicanje v vseh nakupovalnih centrih skoraj življenjsko nevarno za tistega, ki berači, medtem ko robot Žicar, narejen iz odpadne elektronike, ni imel nobenih problemov ne z vodstvom ne z »uporabniki« nakupovalnih centrov.

Marko, kratek dokumentarni film o brezdomstvu avtorjev Matilde M. Dobro, Saša Petana, Nine Vareško in Tanje Vuzem, prikazuje utrinke usod štirih moških, ki jim je skupno dvoje: ime in življenje pod nebom. 

Zadnji video trojček pa je skupno delo udeležencev video delavnice, ki poteka v okviru Društva Kralji ulice in na izviren način predstavlja Kralje ulice in ulično prodajo.


Ni na voljo.

 

Kraljedar 2007

Kraljedar 2007Razprodano!

 

 

 

 

 

 

 

Kraljedar 2008

Kraljedar 2008Razprodano!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraljedar 2009

Kraljedar 2009Razprodano!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraljedar 2010

Kraljedar 2010Razprodano!

 

 

 

 

 

 

 

Kraljedar 2011

Kraljedar 2011Razprodano!

 

 

 

 

 

 

 

Kraljedar 2013

Kraljedar 2012Razprodano! 

 

 

 

 

 

 

 

Kraljedar 2015

Kraljedar 2015Razprodano! 

 

 

 

 

 

 

 

Kraljedar 2016

Kraljedar 2016Razprodano! 

 

 

 

 

 

 

 

Kraljedar 2017

Kraljedar 2017Razprodano! 

 

 

 

 

 

 

 

Street S-trip-nik I

Stripnik 1Razprodano!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Street S-trip-nik II

Stripnik 2 Razprodano!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Street Stripnik III

stripnik IIIRazprodano!