Ulica > Knjižnica > Časopis

Časopis

OBVESTILA

V skladu s trenutnim dogajanjem v državi smo tudi na Društvu Kralji ulice omejili svoje delovanje, saj želimo v prvi vrsti zaščititi naše članice in člane, ki spadajo v najbolj ranljivo skupino. Za mnoge članice in člane, ki ponujajo Kralje ulice, je prispevek za časopis edini vir denarnih sredstev za preživetje, za druge je pomemben prihodek za plačilo sobe oziroma stanovanja ... Zato pozivamo vse, ki bi v teh kriznih časih želeli še naprej podpirati člane in članice društva, da z donacijo podprete tiste, ki so jim izredne razmere otežile preživetje. 

V začetku aprila smo 172 aktivnim osebam za dva tedna izrednih razmer v mesecu marcu izplačali za 5.000€ denarnih nadomestil. Najnižje izplačilo je bilo 5€, najvišje 288€. Na začetku meseca maja bomo po istem kopitu razdelili 10.000€, in sicer za čas izpada dohodkov v mesecu aprilu. Pri izplačilih smo vzeli v obzir aktivnost članov in članic društva v prvih dveh mesecih tega leta. Višino je določal rang prodaje, torej so aktivnejše osebe prejele višja nadomestila. Z delom donacij bomo omogočili tudi aktivnosti znotraj programov društva, denimo razvažanje hrane, ter delovanje začasnega zavetišča za brezdomne za čas trajanja izrednih razmer (nabava razkužil in ostalih predpisanih preventivnih pripomočkov, hrane, toaletnega papirja, higienskih potrebščin, kave, čaja ...). Junija bomo razdelil 5.000€ za izpad dohodka v prvih dveh tednih meseca maja.

Podatki za nakazilo:

Društvo Kralji ulice, Pražakova 6, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0510 0801 2105 010 (A Banka),
BIC banke: ABANSI2X, koda namena: CHAR, namen: donacija, sklic: SI99 (brez sklica).
SMS donacija: A1 in Telemach – na 1919 pošiljete sporočilo BREZDOMCI1 ali BREZDOMCI5 (1€ / 5€)
T-2 – na 1919 pošiljete sporočilo BREZDOMCI, s čimer donirate 1€

Telekom – na 1919 pošljete sporočilo BREZDOMCI1, s čimer donirate 1€

Za vašo solidarnost se vam najlepše zahvaljujemo. Za informacije smo vam na voljo: 030 323 302, hana.kosan@kraljiulice.org.

 

V prizadevanju za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb zaradi novega koronavirusa SARS-CoV-2 oziroma bolezni COVID-19 smo z dnem 13. 3. 2020 do umiritve razmer omejili tudi delovanje dnevnega centra na Pražakovi 6 v Ljubljani.

Dnevni center je odprt med delovniki od 10h do 14h zgolj za potrebe urejanja dokumentacije (predhodni dogovor) in izmenjevanja sterilnega pribora za uporabo drog, vsi zaposleni pa smo za kakršnekoli informacije in svetovanje še vedno na voljo vsak delovnik prek telefona ali e-pošte med 8h in 16h: http://www.kraljiulice.org/kdo-smo/kontakti

V upanju na čimprejšnje snidenje se vam zahvaljujemo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo,

 

ekipa Društva Kralji ulice.

Namenite nam 0,5% dohodnine

Društvo Kralji ulice izvaja neprofitno dejavnost, vsa zbrana sredstva namenimo za podporo in zaposlovanje brezdomnih in socialno ogroženih oseb. Zato se lahko odločite, da svojih 0,5% dohodnine namenite za financiranje splošnokoristnih namenov, ki se odvijajo v okviru društva.

 

Obrazec s podatki društva najdete na povezavi: obrazec za namenitev dohodnine.

 

SE PRIPOROČAMO!