Vključite se

Brezdomnim, ki so vključeni v naše društvo, in društvu lahko pomagate na več različnih načinov:

Tone (1957-2020). Foto: Jean Nikolić

S prispevkom za časopis Kralji ulice

Predviden prispevek za časopis je 2€, od tega dobi polovico član_ica, ki ponuja časopis.

 

Postanite naš prostovoljec ali prostovoljka

Prostovoljci in prostovoljke pomembno prispevajo k pestrosti ponudbe in nudijo dodatno podporo pri izvajanju različnih programov ali aktivnosti. Vse zainterisirane vabimo, da pošljejo mail na info@kraljiulice.org ali pokličejo na 059 022 503 v poslovnem času dnevnega centra.

 

Podarite oblačila ali obutev

V naš “butik” z oblačili ljudje pogosto pridejo goli in bosi. Oblačila kot so kavbojke, puloverji s kapuco, spodnje perilo, nogavice, čevlje (predvsem večje številke), jakne in vse ostalo sprejemamo skozi vse leto v našem dnevnem centru na Pražakovi 6, ki je za donacije odprt vsak delovnik med 10. in 16. uro.

 

Posredovalnici rabljenih predmetov podarite izdelke

Stvari, ki vam doma le jemljejo prostor in jih ne boste pogrešali lahko prinesete v našo posredovalnico rabljenih predmetov na Studencu 41. Odprti smo vsak torek in četrtek med 11. in 18. uro.

 

Namenite nam do 1% dohodnine

To storite z obrazcem Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, ki ga s svojimi podatki (ime, priimek, naslov, davčna številka in pristojni davčni urad) pošljete na pristojni urad FURS. Nanj napišite, da bi del dohodnine radi namenili Društvu za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice, pri tem pa dodajte še našo davčno številko, ki je 23956046, ter določite odstotek, ki nam ga želite nameniti (izpolnjen obrazec). Stvar je mogoče urediti tudi preko portala eDavki.

 

Namenite nam prispevek na transakcijski račun

Transakcijski račun Kraljev ulice je SI56 0400 1004 8456 921  in je odprt pri Novi KBM. BIC banke: KBMASI2X, koda namena: CHAR, namen: donacija, sklic: SI99 (brez sklica)

 

Pošljite nam SMS z donacijo
  • A1, Telemach: BREZDOMCI1 / BREZDOMCI5 ➡ 1919
  • T-2: BREZDOMCI ➡ 1919
  • Telekom Slovenije: BREZDOMCI1 ➡ 1919